Park, ktorý spája

01 októbra 2006

PARKUJEME PROJEKT

Parkujeme.. taký spiatočnícky názov, až by sa zdalo, že naším hlavným cieľom je stagnovať. Niekde zaparkovať a príliš sa nehýbať. Kto však bol s nami aspoň na jednom stretnutí, pocítil priamo na vlastnej koží, že pravdou je opak. Hovoriť ale môžem iba z vlastnej skúsenosti. Tak počúvajte.

Všetko sa začalo náhle a prekvapivo. Podobný nápad, spojiť príjemné s užitočným a žiakov z OÚ Ladce so študentmi gymnázia PB, v skrsol mojej hlavičke-makovičke, v spolupráci s mojím tatko už pekne dávno, hádam aj pár rôčkov dozadu. Potom, jedno januárové ráno som sa dostalo do situácie, keď sa nedalo inak ako rozhodnúť sa, že s naším premilým nápadom niečo spravím. A tak sa dostal v marci na papier a v septembri do reality.

Naše stretávanie má dvojaký cieľ. Jednou jeho časťou je upraviť nejako ladecký park, ktorý bol kedysi chválou Ladiec a dnes je riadne zarasteným a trochu aj strašidelným miestom. Druhou časťou, ktorú mám osobne radšej, je tešiť sa zo spoločnej prítomnosti, z toho, že niečo spolu vytvárame, že každý má iný dar a kadečo iné.

Zatiaľ prebehli stretká tri. Prvé bolo zoznamovacie, na chate, v prírode. Druhé bolo plánovacie, keď sme si tak povedali, aký by bol ideálny stav dokončeného parku. A tretie, konečne, bolo pracovné. A na každom z nich, nech už boli akékoľvek, bolo, aspoň mne, strašne dobre. A o tom je náš projekt.

Jaj. Takže tak :)

Katka Kretová